Duurzame kwaliteit

Waddengoud keurmerk

De slaapcollectie van Texeler® draagt het Waddengoud keurmerk. Dit kwaliteitsmerk garandeert dat grondstoffen uit de Waddenstreek komen en op duurzame wijze zijn voortgebracht, bewerkt en verwerkt.

De Texeler® slaapcollectie voldoet helemaal aan de Waddengoud-criteria. Wol die we voor onze dekbedden gebruiken, is afkomstig van kleinschalige schapenhouderijen. Het wordt duurzaam verwerkt op het eiland zelf. Schapen en lammeren gaan bijvoorbeeld gegarandeerd de wei in. De boeren werken met oog voor dier, landschap en milieu. Ze beschermen onder meer weidevogelnesten en verzorgen het onderhoud aan traditionele Texelse landschapselementen, zoals de tuunwal.
www.waddengoud.nl.

Echt Texels Produkt
Texel heeft ook een eigen keurmerk voor authentieke producten van het eiland: Echt Texels Produkt. Vanzelfsprekend mag Texeler® dit keurmerk dragen, als producent van een slaapcollectie met echte Texelse schapenwol.
www.echttexelsprodukt.nl.

Woolmark
In alle Texeler® slaapproducten kunt u het bekende Woolmark-etiket vinden. Dit etiket waarborgt dat uw aankoop is gemaakt van zuiver scheerwol is gemaakt en voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van The Woolmark Company. Gegarandeerd slapen onder de beste zuivere scheerwol!
www.woolmark.com.

Garantie
Elk Texeler® slaapproduct heeft standaard vijf jaar garantie op het hele product – van de vulling tot de drukknopen.

Onderhoud en reiniging

Texelse schapenwol bevat van nature lanoline (wolvet) en is hierdoor vuil- en vlekafstotend. Geregeld uw Texeler® dekbedfutononderdeken of kussen luchten is voldoende. Mocht u uw product toch willen reinigen, dan kunt u dit bij de stomerij doen. Het speciale, wasbare WonderWool Care dekbed kunt op zestig graden in de machine wassen.