FAQ

Elk product uit de Texeler® slaaplijn heeft een ingenaaid Woolmark-etiket. Dit waarborgt dat het product van zuiver scheerwol is gemaakt en door The Woolmark Company op kwaliteit is getest. Omdat de producten strenge testen ondergaan, heeft u de zekerheid dat u slaapt op of onder de beste zuivere scheerwol.

De lichaamsfunctie die de slaap het beste weergeeft, is de hartslag. Volgens een onderzoeksrapport van het Hohenstein Instituut leiden een hoge vochtigheid en een hoge temperatuur in bed tot een onregelmatige hartslag tijdens de slaap. Wol heeft van nature het vermogen om het klimaat in bed te reguleren, omdat wol vocht absorbeert en vervolgens aan de lucht afstaat. Zo kan wol zich aanpassen aan individuele behoeften. Dat betekent een meer regelmatige hartslag en een rustige slaap.

Vergeleken met ander (synthetisch) materiaal beschikt wol over unieke, isolerende eigenschappen. De vezelstructuur en de veerkrachtige kroezing houden de lucht vast in miljoenen kleine vakjes, die zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling. Wol kan bovendien tot 35% van het eigen gewicht aan vocht opnemen zonder nat aan te voelen. Het geeft de waterdamp vervolgens af aan de lucht. Het klimaat in bed blijft daardoor zeer aangenaam.

Dat is vooral afhankelijk van het soort allergie. Voor mensen met astma en ademhalingsproblemen biedt zuivere scheerwol een goede uitkomst. Immers: wol reguleert de temperatuur en vochthuishouding. Dankzij de goede, ventilerende werking (waardoor een droog klimaat ontstaat) is schapenwol geen of een slechte voedingsbodem voor huismijt. Schapenwol is beslist een hygiënische vezel in uw bed.