De 10 geheimen

Selectie

Allen de beste wol is goed genoeg voor Texeler. Daarom gebruiken wij uitsluitend langkroezende Texelse schapenwol met de juiste vezeldikte.

Onstoffing

Texeler is samen met Texelwool het enige slaapmerk van Nederland waarin de wol ontstoft is. Mensen met een stofallergie slapen daardoor probleemloos met een Texeler product.

Dubbelgevouwen biesband

Het dubbelgevouwen biesband van Texeler verhoogt de kwaliteit en zorgt ervoor dat de randen niet rafelen.

Vezelvrij & milieuvriendelijk

Alle wolvezels blijven op hun plaats. De katoenen of satijnen tijk wordt zo dicht geweven dat de wolvezels niet kunnen ontsnappen. De tijk is bovendien milieuvriendelijk en getest volgens de bekende Oko Tex Standaard 100.

Zorgvuldig doorgestikt

Texeler producten worden doorgestikt om verschuiving van de wol te voorkomen.

Bijvullen overbodig

Texelse schapenwol breekt niet en kan dus ook niet verpulveren of stoffig worden. Een echte Texeler hoeft dus nooit te worden bijgevuld.

Ademende wol

De unieke Texelse wolkwaliteit en de zorg die wij besteden aan het uitkammen en vernadelen van de wolvezels zorgen voor een ademend luchtlaagje in de wol. De wol neemt hierdoor direct uw lichaamstemperatuur aan en kan tot wel 30% lichaamsvocht opnemen.

Gezonde lanoline

Het unieke wasproces zorgt ervoor dat de lanoline (wolvet) in de schapenwol behouden blijft. Lanoline is een gezonde natuurstof. Heel vriendelijk voor mensen met spier- en gewrichtsklachten.

Respect voor de natuur

Schapen van het ras Texelaar worden diervriendelijk behandeld. Hun dikke wintervacht wordt in het voorjaar geschoren, precies zoals de natuur het vraagt. Bij de wassing en verwerking van de wol wordt rekening gehouden met de strengste milieueisen.

Productie op Texel

Als enige Texelse fabrikant garanderen wij dat uw product een 100% Texels fabricaat is.