Slaapadvies

Texelse schapenwol: het beste van het beste.

De kwaliteit van de wol wordt voor een groot deel bepaald door de omgeving waarin het schaap leeft. Hoe ruiger het klimaat, des te beter de wol. Geen wonder dat het Texelse stamboekschaap zulke voortreffelijke wol levert. Want de hoge luchtvochtigheid op Texel, in combinatie met zilte zeewinden, hebben gezorgd voor een bijzonder langkroezende vacht met een zeer hoog gehalte aan lanoline(wolvet). Door deze lange kroezing heeft de wol van de ‘Texelaar’ een unieke thermosstatische regeling: het houdt de warmte zeer goed vast en ventileert tegelijk. De natuurlijke lanoline heeft daarnaast een weldadige uitwerking op de gewrichten. Texeler gebruikt uitsluitend Texelse schapenwol. Wie werkelijk gezond wil slapen, kiest daarom voor Texeler.

Wat de Texelse wol tijdens uw slaap voor u doet

Door de lange vezel en de kroezing van de wol wordt veel lucht vastgehouden. Hierdoor neemt het dekbed snel uw lichaamstemperatuur aan en ontstaat een natuurlijke behaaglijkheid, door de uitstekende ventilerende eigenschappen. Een ander voordeel is de zeer goede vochtregulering. In uw slaap verliest u gemiddeld zo’n 2,5 dl. vocht. De wol neemt dit vocht gemakkelijk op, om het later weer aan de buitenlucht af te geven. Geen wonder dat reumapatiënten veel baat hebben bij slapen onder de wol

Slaapgenot voor jaren

Wol is goed en blijft goed. Door de natuurlijke veerkracht blijft wol altijd in vorm. Breken of pletten, wat bij dons of ander materiaal vaak gebeurt, is dan ook praktisch uitgesloten. De wol in onze dekbeddenkrijgt ook geen kans om te schuiven. Ze wordt eerst zorgvuldig gekaard: de wol wordt over steeds fijnere kammen gehaald, waardoor uiteindelijk alle vezels in één richting liggen. Vervolgens worden met een vernaaldingstechniek de vezels horizontaal en verticaal geweven. Door deze speciale techniek krijgen onze producten heel veel meer volume en veerkracht. Dan wordt het ontstane wolvlies vastgestikt tussen een 100% katoenen perkal of satijnen tijk, waardoor de wol altijd op zijn plaats blijft. Een Texeler dekbed hoeft dus nooit te worden bijgevuld.

Wol zorgt goed voor zichzelf

De gezuiverde lanoline, die de wol in onze dekbedden bevat, is vuilafstotend. Daardoor is regelmatig luchten genoeg om uw dekbed fris te houden. Overigens kunt u uw Texeler dekbed probleemloos chemisch laten reinigen. Wilt uzelf uw dekbed te allen tijde zelf willen wassen, dan is er voor u vast een geschikt dekbed in de Texeler Care collectie.